Gourmet Kanapéer

Du behöver

  • 16 st färska räkor ca 180 gram oskalade och 65 gram skalade
  • 60 g löjrom
  • 0,5 st kokt hummer
  • 200 g hummer med skal (ca)
  • 60 g rökt lax
  • 60 g iransk kaviar eller liknande
  • 60 g färsk gås eller ankleverpastej
  • smör
  • vitt bröd samt kavring
  • 1 msk majonäs
  • 2 krm chilisås
  • några droppar citronsaft
  • 1 st grön oliv med piementos
  • En liten bit vitlök
  • hackad dill
  • hackad gräslök
  • Några blad dragon
  • salt och peppar
  • en utstickare - ca 4,5 cm i diameter

Gör så här

  1. Med färsk Gåsleverpastej: Till dessa används kavring. Lägg lite gåsleverpastej på varje kanapé och garnera med lite portvinsgelé och tryffel.
  2. Med rökt Lax: Gör små rosor av rökt lax och lägg dom med en klick pepparrotsgrädde och en liten dillkvist på varje kanapé.
  3. Med Hummer: Alla ingredienser blandas väl till en smidig röra som breds på varje kanapé. Hummern delas i bitar och läggs ovanpå.
  4. Med Räkor: Lägg 4 större rensade räkor, en liten klick majonäs och en kapris på varje kanapé.
  5. Med Iransk kaviar: Stek kanapéerna gyllenbruna i smör. Lägg ca 15 gram kaviar på varje smörstekt kanapé.
  6. Med Löjrom: Stek kanapéerna gyllenbruna i smör. Lägg på ca 15 gram löjrom på varje kanapé samt stö över litet hackad rödlök och gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept