STRÖMMINGSPASTEJ

Du behöver

  • 3 hg flådda strömmingsflundror
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • st 1-2 ansjovisfileer
  • 1 tsk örtkrydda
  • 2 st ägg
  • 3.5 dl grädde
  • 2 msk hackad dill

Gör så här

  1. Lägg fisken i en matberedare tillsammans med saltet och ansjovisen Kör c.a 10 sek. Tillsätt ägg, en i taget,
  2. Kryddor,potatismjöl och sist grädden Kör snabbt till en smet.
  3. Tillsätt den hackade dillen
  4. Smörj en avlång form och häll ner smeten.
  5. Lägg på ett lock.
  6. Grädda i vattenbad i 175 grader ugnsvärme ca 45 minuter. Låt patén kallna i formen.
  7. TIPS
  8. En variant är att smaksätta med rökt lax. För att ge rätten en annan smakbryning.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept