Saffransrisotto med salmbärssås

4

Du behöver

  • Risotto:
  • 1 dl risottoris typ Carnaroli
  • 2 msk smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 12 st finhackade sötmandlar
  • 2 st finhackade bittermandlar
  • 3 matskedar honung
  • 1 kryddmått kardemumma

Salmbärssås:

  • 300 gram salmbär eller björnbär för fastlänningar
  • 100 g socker
  • 1 st kanelstång
  • 3 dl vatten
  • ev lite citronsaft

Gör så här

  1. Risotto:
  2. Svetta riset med saffran i smöret någon minut (får ej ta färg). Tillsätt
  3. Den finhackade mandeln, kardemumman och honungen. Häll på med uppvärmda
  4. Gräddmjölken lite åt gången under hela kokningen ca 30 minuter och rör
  5. Om hela tiden. Ställ åt sidan och låt den svalna något. Forma en portion
  6. Till ett ägg och lägg den i en djup tallrik med salmbärsåsen.
  7. Salmbärssås:
  8. Häll allt i en kastrull och låt koka ihop till hälften. Sila av kärnor och kanelstång. Smaka eventuellt av med citronsaften och om den är för tunn red av med lite majsmjöl. Låt den kallna och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept