Entrecôte med rotfruktsnearnaies och ugnsbakad rödlök

4

Du behöver

  • 4 skivor entrecôte à 200 g
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 bit selleri
  • 0,5 gul lök (ev)
  • 100 g smör
  • estragon
  • hackad persilja, 1 knippe
  • 4 rödlökar
  • margarin, helst flytande
  • worcestershiresås

Gör så här

  1. Bearnaisesås
  2. Skala och koka rotfrukterna mjuka i lätt saltat vatten, gärna med en bit gul lök. Kör i mixer till en jämn smet. Klicka i smöret och kör mixern ytterligare några sekunder. Häll mixet i en bunke och smaksätt med hackad estragon, persilja, salt, peppar och lite Worchestershiresås. Håll den färdiga såsen varm.
  3. Ugnsbakad rödlök
  4. Skala och dela lökarna i fyra klyftor. Lägg i ugnssäker form. Salta, peppra och ringla lite matolja över. Ugnsbaka i 200° i ca 20 min.
  5. Entrecôte
  6. Hetta upp en stekpanna, helst gjutjärn. Tillsätt lite margarin. Salta och peppra köttskivorna. Stek i ca 2 min per sida och låt dem vila på uppläggningsfat i 4 min. Servera.
  7. Serveringstips
  8. Servera med klyftpotatis och/eller en fräsch sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept