Brasiliansk mangopannacotta

30 min
4
Brasiliansk mangopannacotta
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • Pannacotta
  • 0,5 l grädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl mangopuré
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 2,5 st gelatinblad

Gör så här

  1. Pannacotta
    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Dela mangon och ta ur fruktköttet, lägg i en skål och kör med mixer till puréliknande konsistens.
  3. Koka upp grädden med socker, vaniljstång eller vaniljsocker, mangopuré och citronsaft.
  4. Ta upp vaniljstången och skrapa ur de svarta fröna ur stången, lägg fröna tillbaka i grädden.
  5. Pressa vattnet ur gelatinbladen.
  6. Ta av grädden från värmen och tillsätt de urpressade gelatinbladen.
  7. Slå upp i skålar/glas och låt stå i kylskåpet cirka 2 timmar innan servering.
  8. Servering
    Servera med lösvispad grädde och färska jordgubbar, blåbär, vinbär, björnbär och hallon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept