Brasiliansk mangopannacotta

30 min
4
Brasiliansk mangopannacotta
Foto: TV4

Serveras med sveriges alla bär samt en klick kärleksfullt vispad grädde. /Bo Rappne

Vintips från Bo
Jean-Louis Rosé Brut artnr 77119

Bo bjöd även på

Thaiinspirerad kryddig ananas och linssoppa


Tempe och shiitake-rullar i rispapper



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

20 juni 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • Pannacotta
  • 0,5 l grädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl mangopuré
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 2,5 st gelatinblad

Gör så här

  1. Pannacotta
    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Dela mangon och ta ur fruktköttet, lägg i en skål och kör med mixer till puréliknande konsistens.
  3. Koka upp grädden med socker, vaniljstång eller vaniljsocker, mangopuré och citronsaft.
  4. Ta upp vaniljstången och skrapa ur de svarta fröna ur stången, lägg fröna tillbaka i grädden.
  5. Pressa vattnet ur gelatinbladen.
  6. Ta av grädden från värmen och tillsätt de urpressade gelatinbladen.
  7. Slå upp i skålar/glas och låt stå i kylskåpet cirka 2 timmar innan servering.
  8. Servering
    Servera med lösvispad grädde och färska jordgubbar, blåbär, vinbär, björnbär och hallon.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept