Brasiliansk mangopannacotta

Brasiliansk mangopannacotta
Foto: TV4

Brasiliansk mangopannacotta

Av: Bo Rappne

Från: Klockan nio hos stjärnorna

6 ingredienser

30 min

Serveras med sveriges alla bär samt en klick kärleksfullt vispad grädde. /Bo Rappne

Vintips från Bo
Jean-Louis Rosé Brut artnr 77119

Bo bjöd även på
Thaiinspirerad kryddig ananas och linssoppa
Tempe och shiitake-rullar i rispapper

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 0,5 l grädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker)
  • 3 dl mangopuré
  • 1 msk citron, färskpressad
  • 2,5 gelatinblad

Gör så här

Pannacotta

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Dela mangon och ta ur fruktköttet, lägg i en skål och kör med mixer till puréliknande konsistens.
  3. Koka upp grädden med socker, vaniljstång eller vaniljsocker, mangopuré och citronsaft.
  4. Ta upp vaniljstången och skrapa ur de svarta fröna ur stången, lägg fröna tillbaka i grädden.
  5. Pressa vattnet ur gelatinbladen.
  6. Ta av grädden från värmen och tillsätt de urpressade gelatinbladen.
  7. Slå upp i skålar/glas och låt stå i kylskåpet cirka 2 timmar innan servering.

Servering

  1. Servera med lösvispad grädde och färska jordgubbar, blåbär, vinbär, björnbär och hallon.