Fin vit fisk

Fin vit fisk
Foto: TV4

Fin vit fisk

Av: Blossom Tainton

Från: Klockan nio hos stjärnorna

13 ingredienser

45 min

Kryddad med wasabi, sesam och saffran. Fisken serveras på en bädd av blomkål, purjolök och champinjoner, under ett täcke av haricots verts och knaperstekt bacon. /Blossom Tainton

Vintips från Blossom
Jules Muller Gewurztraminer 6702

Blossom bjöd även på
Kaneldoftande morotssoppa
Sabayonnegratinerade bär

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • purjolök
  • blomkål
  • champinjoner
  • vit fisk (t ex kolja eller sej)
  • haricots verts
  • buljong
  • smör
  • bacon
  • wasabi- och sesamkrydda
  • saffran (en nypa)
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesanost

Gör så här

  1. Lägg ner allt utom bacon i en ugnsfast form.
  2. Klicka över med rikligt med smör.
  3. In i ugnen i cirka 20 minuter.
  4. Knaperstek bacon under tiden och lägg den sedan på hushållspapper för att rinna av.
  5. Strö sedan på fisken när den kommer ut ur ugnen eller servera i en skål vid sidan om.
  6. Servera med en fräsch grönsallad.