Fin vit fisk

45 min
4
Fin vit fisk
Foto: TV4

Kryddad med wasabi, sesam och saffran. Fisken serveras på en bädd av blomkål, purjolök och champinjoner, under ett täcke av haricots verts och knaperstekt bacon. /Blossom Tainton

Vintips från Blossom
Jules Muller Gewurztraminer 6702

Blossom bjöd även på

Kaneldoftande morotssoppa


Sabayonnegratinerade bär



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

31 maj 2011
Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • purjolök
  • blomkål
  • champinjoner
  • Fin vit fisk, till exempel kolja eller sej
  • haricots verts
  • buljong
  • smör
  • bacon
  • Wasabi/sesamkrydda
  • Saffran, en nypa
  • Salt
  • svartpeppar
  • parmesan

Gör så här

  1. Lägg ner allt utom bacon i en ugnsfast form.
  2. Klicka över med rikligt med smör.
  3. In i ugnen i cirka 20 minuter.
  4. Knaperstek bacon under tiden och lägg den sedan på hushållspapper för att rinna av.
  5. Strö sedan på fisken när den kommer ut ur ugnen eller servera i en skål vid sidan om.
  6. Servera med en fräsch grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept