Kaneldoftande morotssoppa

Kaneldoftande morotssoppa
Foto: TV4
1h
4

Du behöver

Soppan

  • 6-8 morötter
  • 1 st zucchini
  • 1 st lök, gul
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk ingefära, strimlad
  • 1 msk ekologiskt buljongpulver
  • 7 dl vatten
  • Apelsinsaft, efter smak
  • Kanel, efter smak
  • salt
  • Peppar
  • Koriander, färsk som dekoration

Guacamole

  • mogna avokado
  • gul lök, hackad
  • Vitlök, efter smak
  • 1 st tomat, hackad
  • olivolja
  • koriander
  • lime

Gruyere och västerbottenschips

  • gruyereost
  • Västerbottensost

Gör så här

  1. Soppan
    Värm ugnen till 200 grader (?)
  2. Dela zucchini på längden och lägg den upp och ner på en plåt.
  3. Lägg den i ugnen ca 20 min.
  4. Fräs lök och vitlök i olivolja eller kokosolja i en gryta.
  5. Häll på hackade morötter, zucchinin och ingefära.
  6. Tillsätt buljongpulver och vatten.
  7. Lägg i en kanelstång.
  8. Koka tills morötterna är mjuka (ca 20 min).
  9. Tag ur kanelstången och mixa soppan med en stavmixer till jämn puré(om det behövs, tillsätt mer vatten eller saften från en apelsin).
  10. Krydda med salt och peppar.
  11. Dekorera med en knippe koriander.
  12. Guacamole
    Blanda alla ingredienser fint till en smet.
  13. Gruyere och västerbottenschips
    Riv lika delar ost och klicka ut små högar på ett bakplåtspapper.
  14. Var noggrann så de inte ligger för nära varandra, då smälter de ihop.
  15. Gratinera i ugn i cirka 6-8 minuter på 200 grader.
  16. Servera soppan med en klick guacamole i och stick ner 2 chips i guacamolen, eller låt gästerna servera sig själva guacamole och ostchips.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept