Blomkålssoppa med kycklingfrikadeller

Blomkålssoppa med kycklingfrikadeller
Foto: TV4

Den lena blomkålssoppan blir matig med hjälp av kycklingfrikadeller. Servera gärna ett gott surdegsbröd till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g blomkålsbuketter
  • 1 l kycklingbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt och kajenn
  • färsk basilika

Frikadeller:

  • 500 g kycklingfärs
  • 0,5 gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 litet ägg
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 tsk finskuren gräslök

Gör så här

  1. Koka blomkålen riktigt mjuk med buljong och grädde. Mixa till en slät soppa, gärna med stavmixer.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda samman färs, lök, mjöl och ägg. Krydda färsen med salt och peppar. Forma till bullar med hjälp av två vattensköljda skedar. Sjud bullarna i soppan 3-4 minuter eller tills de flyter upp.
  3. Koka upp soppan före servering och salta, mängden beror på hur salt buljongen är. Krydda även med kajenn. Strö över färska basilikablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept