Blomkålssoppa

Blomkålssoppa
Foto: TV4

En mycket god och mild förrätt som passar bra som inledning på en middag.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 potatis
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 burk krabba

Till servering:

  • 4 dillkvistar

Gör så här

  1. Ansa blomkålen och dela den i buketter. Spar 1/4 av buketterna till garnering. Skala och skiva potatisen. Koka upp vatten och mjölk med buljongtärningar och lägg i blomkål och potatis. Koka på svag värme cirka 10 minuter.
  2. Mixa soppan slät med en handmixer eller i en matberedare. Lägg i de sparade blomkålsbuketterna och koka dem mjuka i soppan.
  3. Öppna krabburken och lägg krabbköttet och spadet från burken i en kastrull. Värm försiktigt. Fördela blomkålssoppan i 4 varma soppskålar. Ta upp krabbköttet och lägg ovanpå soppan före servering. Hack dillen och dekorera med den.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept