Blomkål med potatis

Blomkål med potatis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Blomkål med potatis

12 ingredienser

Det här är en mild god indisk grönsaksrätt. En god lunch eller lättare middagsrätt. Servera indiskt bröd till. Den passar även perfekt som tillbehör till vilken het curry som helst.

Ingredienser

portioner
  • 1 blomkål [ca 500 g]
  • 3 fasta potatisar
  • vatten
  • 1 gul lök
  • 1-2 tomater
  • 1,5 tsk röd chilifrukt
  • 1-2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm ev asafetida
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 dl matolja
  • 2 msk färsk koriander, hackad

Gör så här

  1. Dela blomkålshuvudet i jämnstora buketter. Skala potatisarna och dela dem i jämnstora bitar som är mindre än blomkålsbuketterna. Skala och hacka löken och tomaterna.
  2. Koka blomkålen och potatisen i lite vatten tillsammans med lök, tomater, chilipeppar, gurkmeja, paprikapulver, asafetida och salt tills grönsakerna är nästan färdiga. Häll i en sil och låt rinna av.
  3. Värm oljan till medelvärme i en stekpanna. Lägg i grönsakerna och fräs dem några minuter tills blomkålen och potatisen fått färg och är mjuka. Strö över koriander och servera som tillbehör eller som ensamrätt med naan, indiskt bröd.