Blomkål med potatis

Blomkål med potatis
Foto: TV4

Det här är en mild god indisk grönsaksrätt. En god lunch eller lättare middagsrätt. Servera indiskt bröd till. Den passar även perfekt som tillbehör till vilken het curry som helst.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 blomkålshuvud (ca 500 g)
  • 3 potatisar av en fast sort
  • vatten
  • 1 gul lök
  • 1-2 tomater
  • 1,5 tsk röd chilipeppar
  • 1-2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm asafetida (kan uteslutas)
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 dl matolja
  • 2 msk hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Dela blomkålshuvudet i jämnstora buketter. Skala potatisarna och dela dem i jämnstora bitar som är mindre än blomkålsbuketterna. Skala och hacka löken och tomaterna.
  2. Koka blomkålen och potatisen i lite vatten tillsammans med lök, tomater, chilipeppar, gurkmeja, paprikapulver, asafetida och salt tills grönsakerna är nästan färdiga. Häll i en sil och låt rinna av.
  3. Värm oljan till medelvärme i en stekpanna. Lägg i grönsakerna och fräs dem några minuter tills blomkålen och potatisen fått färg och är mjuka. Strö över koriander och servera som tillbehör eller som ensamrätt med naan, indiskt bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept