Blomkål med grön sås

Blomkål med grön sås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Blomkål med grön sås

14 ingredienser

Vill du göra blomkålen helt vegetarisk, byt ut skinkan mot t.ex. tärnad fetaost.

Ingredienser

portioner
  • 1 blomkål
  • ca 300 g rökt skinka, skivad
  • sallad

Sås:

  • ca 175 g fryst spenat
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1 gul lök, riven (liten)
  • 1,5 msk vinäger
  • 1 msk vatten
  • salt
  • peppar
  • ca 0,75 dl rapsolja
  • 1 msk crème fraîche
  • 1 msk kapris

Gör så här

  1. Sjud blomkålen klar i lättsaltat vatten, känn med en sticka. Låt rinna av och lägg blomkålen på ett fat bottnat med sallatsblad. Lägg strimlad skinka runtom.
  2. Tina spenaten och låt den rinna av. Mixa äggen till såsen i matberedaren och tillsätt övriga ingredienser efterhand, sist oljan i en fin stråle.
  3. Vänd ner den avrunna och urpressade spenaten och en klick crème fraîche. Smaka av med salt, peppar och slå såsen över blomkålen. Garnera med kapris.