Blomkål med grön sås

Blomkål med grön sås
Foto: TV4

Vill du göra blomkålen helt vegetarisk, byt ut skinkan mot t.ex. tärnad fetaost.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stort blomkålshuvud
  • ca 300 g skivad rökt skinka
  • sallat

Sås:

  • ca 175 g fryst spenat
  • 2 hårdkokta ägg
  • 0,5 tsk ljus dijonsenap
  • 1 liten gul lök, riven
  • 1,5 msk vinäger
  • 1 msk vatten
  • salt och peppar
  • ca 0,75 dl rapsolja
  • 1 msk crème fraîche
  • 1 msk kapris

Gör så här

  1. Sjud blomkålen klar i lättsaltat vatten, känn med en sticka. Låt rinna av och lägg blomkålen på ett fat bottnat med sallatsblad. Lägg strimlad skinka runtom.
  2. Tina spenaten och låt den rinna av. Mixa äggen till såsen i matberedaren och tillsätt övriga ingredienser efterhand, sist oljan i en fin stråle.
  3. Vänd ner den avrunna och urpressade spenaten och en klick crème fraîche. Smaka av med salt, peppar och slå såsen över blomkålen. Garnera med kapris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept