Blodapelsingelé med frukter

Blodapelsingelé med frukter
Foto: TV4

En härligt frisk dessert med smak av blodapelsin, vacker färg och nyttiga vitaminer. Du kan hälla upp gelén i en stor form, men det ser mycket trevligt ut att servera den i portionsformar. Tänk på att den behöver en timme på sig för att stelna.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 10 blodapelsiner (det ska bli 6 dl pressad saft)
  • 7 gelatinblad
  • 2-3 msk honung
  • blå druvor
  • skivad kiwi

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Pressa saften ur apelsinerna. Sila och mät upp saften. Det ska bli 6 dl saft.
  2. Koka upp 1 dl av saften med honung och urkramade gelatinblad under omrörning. Blanda med resten av den pressade apelsinsaften till en gelé. Skölj formarna med vatten. Häll i gelén. Låt stelna i kylskåp, det tar ca 1 timme.
  3. Skär druvor och kiwi i mindre bitar. Spola formarna snabbt i lite hett vatten och stjälp upp gelén på fat. Dekorera med frukt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept