Blinier med pålägg

Blinier med pålägg
Foto: TV4

Blinier är plättar gjorda på bovete. En bra bas för olika nordiska pålägg som sill, ansjovis och olika fiskrom.

8 november 2011
Visa mer
30

Du behöver

  • 5 dl mjölk, ca 37°
  • 0,5 paket jäst, knappt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 st ägg, delad i gula och vita
  • 2 msk smält margarin

Pålägg:

  • gräddfil
  • hackad lök
  • stenbitsrom
  • ansjovisfilé
  • ägg, hårdkokt hakat

Gör så här

  1. Rör ut jästen med mjölken. Vispa ner mjöl, salt och äggulor. Jäs smeten ca en timme.
  2. Vispa vitorna hårt, vänd ned dem och fettet i smeten.
  3. Grädda tjocka plättar på medelvärme.
  4. Som pålägg används gräddfil med hackad lök och stenbitsrom eller gräddfil med ansjovisfilé och hackat ägg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept