Kycklingfärslimpa

Kycklingfärslimpa
Foto: Jens Nordström
Från Nyhetsmorgon

Den här kycklingfärslimpan kan ätas direkt efter tillagning, som pålägg eller frysas in.

4 augusti 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg malet kycklingkött
  • 1,5 paket skivat bacon
  • 3 st små gula lökar
  • 2 st klyftor vitlök
  • 1 st stor röd paprika
  • 2 st ägg
  • Svart/vitpeppar och salt
  • 2 st skivor vitt bröd
  • 2 dl mjölk
  • Färska kryddor, ex basilika, timjan och oregano

Gör så här

  1. Lägg brödet i en skål med mjölk tills brödet blivit mjukt.
  2. Blanda det malda köttet, brödet och äggen. Tillsätt pressad vitlök och kryddor.
  3. Skär paprikan och löken i små tärningar och blanda ner. Salta och peppra!
  4. Klä en form med bakplåtspapper, lägg i färsen och täck över med bacon. Tillaga i ugnen på 150 grader i 30 minuter.
  5. Kycklingfärslimpan kan både ätas varm och kall. Kan användas som pålägg och även frysas.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept