2 nät blåmusslor, hela och rengjorda, alla ska vara stängda
1 gul lök, finhackad
1 svenskt äpple, skuret i 1 cm bitar
1 klyfta vitlök, finhackad
5 skivor bacon, fint tärnade
olivolja
2 dl äpplemust, osötad
1 dl grädde
salt, svartpeppar och olivolja
Servering
bröd, rostat
Gör så här
Majonnäs
Vispa äggula, senap och vinäger, droppa i olja försiktigt under ständig vispning. Smaka av med salt, svartpeppar och fint riven pepparrot. Det ska vara ett bra sting i majonnäsen.
Musslor
Fräs lök, äpple, vitlök och bacon i olivolja i en vid gryta, krydda med salt och svartpeppar.
Tillsätt musslorna och fräs runt ordentligt, slå på äpplemusten och grädden.
Sätt på locket och koka upp, när musslorna öppnat sig ( efter ca 2 minuter) vänd runt försiktigt i pannan och kontrollera att alla är öppnade. Kasta de som inte öppnat sig.
Servera ur grytan, glöm inte bort att lägga fram en sked så att man får upp mycket av den goda såsen. Servera med varmt rostat bröd och pepparrotsmajonnäs.