Blackberry bowl med granola

POPULÄRT
Blackberry bowl med granola
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Blackberry bowl med granola

18 ingredienser

Smoothie bowls är lika gott som vackert. Här är Leilas recept med björnbär, banan och hallon. Toppas med hemgjord granola och björnbär.

Ingredienser

portioner

Blond granola

  • 1 dl vita sesamfrön
  • 1 dl melonkärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 5 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 0,75 dl lönnsirap
  • 0,5 dl kokosolja, smält
  • 0,5 dl vatten
  • 3 dl kokoschips, rostade
  • 2 dl mullbär

Smoothie

  • 225 g frysta björnbär
  • 2 dl frysta hallon
  • 1 banan
  • 1 msk mandelsmör
  • 1 mjuk stor dadel, blötlagd
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ca 0,5 dl nötmjölk

Topping

  • björnbär

Gör så här

Granola

  1. Sätt ugnen 150 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål, förutom kokosflakes och mullbär.
  3. Vispa ihop kokosolja, lönnsirap och vatten och vanilj. Häll över de torra ingredienserna och krama ihop allt väl.
  4. Bred ut granolan på plåten och grädda i ca 25 minuter, eller tills granolan är gyllene. Rör om under tiden.
  5. Ta ut plåten och låt svalna. Blanda i kokosflakes och mullbär och häll upp i glasburk.

Smoothie

  1. Mixa alla ingredienser till smoothien i en stark blender eller matberedare. Konsistensen ska bli krämig och kall (som en soft serve ice cream).

Servering

  1. Toppa med granola och björnbär.