Black and white-rullader

Black and white-rullader
Foto: TV4

Black and white-rullader

Av: Bassir - Lund

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

30 m

Stekt kyckling och oxfilé serveras med smörsås smaksatt med saffran och rödlök, myntatzatziki och basmatiris.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g basmatiris
  • 2 rödlökar
  • 1 förp saffran
  • 400 g smör
  • 6 äggulor
  • 1 msk vinäger
  • 1 knippe persilja
  • 6 msk olivolja
  • smör, att steka i
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 400 g oxfilé
  • 1 gurka (stor)
  • 400 g turkisk yoghurt
  • 50 g torkad mynta
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 apelsin
  • 1 limefrukt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka ris med salt i kastrull i 10-15 minuter.
  2. Stek rödlöken tills den blir mjuk och karamelliserad. Lägg smör i en kastrull och låt smälta på svag värme. Ställ åt sidan och vispa tillsammans med äggulor, saffran, rödlök, vinäger och persilja till en sås.
  3. Oxfilé och kycklingbröst bankas ut tills de är platta. Salta och peppra. Stek i smör och olivolja tills de är genomstekta. Rulla ihop dem och låt vila.
  4. Riv gurkan, låt vattnet rinna ut i en sil.
  5. Blanda med yoghurt, mynta och pressa 3 vitlöksklyftor och lägga de fint på en tallrik. Häll över en splash av apelsin och lime.