Blåbärsparfait

15 m + 5 h
4
Blåbärsparfait
Foto: TV4

Hemgjord blåbärsparfait med grovhackade blåbär i.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

31 mars 2016
Visa mer
15 m + 5 h
4

Du behöver

  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 350 g blåbär
  • 4 dl grädde

Servering

  • chokladägg
  • frystorkade blåbär

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker fluffigt. Mixa 150 g blåbär och blanda ner i smeten och rör om.
  2. Vispa grädden och vänd ner den i smeten.
  3. Klä en rektangulär form ca 25 x 35 cm med plastfolie så att den täcker hela formen. Fyll på med smeten, grovhacka resten av blåbären och vänd ner även dem i smeten och gör ett fint mönster.
  4. Frys i 5 timmar. Lyft ur parfaiten ur formen och stansa ut rundlar.
  5. Servera med chokladägg och frystorkade blåbär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept