Blåbärsmuffins

Blåbärsmuffins
Foto: TV4

Perfekta muffins till kaffekalaset. Lyxig vetebrödsdeg med saftig fyllning av favoritblåbärssylten. Vad kan man önska sig mer?

26 januari 2009
Visa mer
15

Du behöver

  • 30 g jäst
  • 100 g margarin, smält
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl blåbärssylt till fyllning
  • 1 ägg till pensling
  • florsocker
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Blanda margarin och mjölk och värm till en ljummen blandning.
  2. Rör i jästen, arbeta in övriga ingredienser till degen, sist mjöl till en smidig deg.
  3. Jäs 30 minuter.
  4. Arbeta degen på lätt mjölat underlag. Forma bullar, lägg i formar.
  5. Gör ett hål i varje bulle och klicka i sylt. Jäs 20 minuter.
  6. Pensla med ägg, grädda i cirka 15 minuter. Sikta florsocker över när de kallnat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept