Blåbärsknyten

Blåbärsknyten
Foto: TV4

Fina små paket att bjuda på antingen som dessert eller till kaffet. Även hallon passar till fyllning.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl vatten
  • Fyllning:
  • 3-4 dl blåbär
  • lite flytande honung
  • 1 ägg till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Blanda smör och mjöl, tillsätt vatten och arbeta ihop en slät deg. Lägg den kallt i plast i 1 timme.
  2. Kavla ut den på lätt mjölat underlag. Dela kakan i fyrkanter, pensla kanten med ägg. Lägg blåbär och honung på varje. Vik till snibbar och tryck till.
  3. Lägg knytena på en plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept