Blåbärsknyten

Blåbärsknyten
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Blåbärsknyten

7 ingredienser

Fina små paket att bjuda på antingen som dessert eller till kaffet. Även hallon passar till fyllning.

Ingredienser

portioner
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl vatten

Fyllning:

  • 3-4 dl blåbär
  • flytande honung
  • 1 ägg, till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Blanda smör och mjöl, tillsätt vatten och arbeta ihop en slät deg. Lägg den kallt i plast i 1 timme.
  2. Kavla ut den på lätt mjölat underlag. Dela kakan i fyrkanter, pensla kanten med ägg. Lägg blåbär och honung på varje. Vik till snibbar och tryck till.
  3. Lägg knytena på en plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.