Blåbärsformar

Blåbärsformar
Foto: TV4

De här små spröda pajerna kan fyllas med olika sorters färska bär eller frukt.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 3 dl snabbhavregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 150 g smör
  • Fyllning:
  • ca 2 dl vaniljkräm
  • 1 dl vispgrädde
  • ca 1 liter blåbär
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Blanda havregryn, mjöl och socker. Arbeta in smöret väl. Lägg degen i kylen en halvtimma.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i små formar. Grädda dem klara cirka 15 minuter.
  3. Blanda vaniljkrämen med uppvispad grädde och fyll formarna. Lägg på blåbär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept