Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i smeten. Tillsätt gräddfilen.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Grädda i 250 grader ca fem min. Låt kakan svalna.
Ta ut rundlar, fyra cm i diameter.
Fyllning och topping
Koka ca två portioner vaniljkräm enligt förpackningens anvisning och låt den kallna.
Vispa grädden till fast skum.
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.
Lägg en kakskiva i botten på små aluminiumformar (engångsmodell). Bred på vaniljkrämen.
Lägg på en kakskiva till. Toppa med vispad grädde som en kupol. Lägg på frysta blåbär på toppen.
Blanda och hetta upp vattnet, sockret och citronsyran i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ur det kalla vattnet och lös upp dem i den heta vätskan. Kyl sedan ner gelén genom att t.ex. sätta kastrullen i en bunke med kallt vatten.
När gelén blivit tjockflytande, ös den försiktigt över blåbären och låt stelna.