I samarbete med Zeta

Blåbär - och citroncheesecake

30 m
12
Zeta Blåbär - och citroncheesecake
Foto: Zeta
30 m
12

Du behöver

  • PAJSKAL
  • 1,5 dl Zeta Fullkornsbulgur & Quinoa
  • 2 dl rostade solroskärnor
  • 150 g färska dadlar urkärnade
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk salt
  • FYLLNING
  • 7,5 dl cashewnötter blötlagda 4-8 timmar
  • 2 ekologiska citroner rivet skal
  • 1 dl citron juice
  • 1,5 dl ljus agavesirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl frusna blåbär tinade
  • 2 msk Zeta Rapsolja ekologisk

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med vatten och salta.
  2. Lägg i grynen, koka i 10 minuter och låt sedan rinna av och svalna i ett durkslag.
  3. Mixa ihop gryn, solroskärnor, salt och vaniljpulver i en matberedare.
  4. Tillsätt dadlarna, en i taget, under omrörning.Mixa ihop allt tills du får en klibbig smet.
  5. Ta fram en springform, ca 24 cm, med avtagbara kanter och kläm fast ett bakplåtspapper i botten på formen.
  6. Pressa ut pajskalet i formen och jämna till ytan.
  7. Mixa alla ingredienser till fyllningen, förutom blåbär, till en jämn smet.
  8. Fördela 1/3 av smeten över pajskalet.
  9. Mixa sedan resten av smeten tillsammans med blåbären. Fördela blåbärsfyllningen i formen och jämna till ytan.
  10. Låt stelna i frysen i 3 timmar.
  11. Före servering, låt pajen tina upp på ett serveringsfat i en timme utan bakplåtspapperet. Värm en kniv under hett vatten och skär upp pajen i bitar.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Zeta

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta