Blå Portens abborrar

Blå Portens abborrar
Foto: TV4

Blå Porten hette ett populärt värdshus på Djurgården i Stockholm. Det hade sin blomstringstid under senare delen av 1700-talet. Prova att laga Blå Portens välkända och omskrivna paradrätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg abborrar
  • 60 g smör
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 dl grovhackad dill
  • 2 dl grovhackad persilja
  • 1 msk vatten
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Rensa, fjälla och skölj abborrarna. Bre ett lager smör i bottnen av en kastrull. Strö på mjölet, hälften av dillen och persiljan. Ställ abborrarna med magen ner och tätt intill varandra.
  2. Lägg på resten av smöret, dill och persilja. Häll på vattnet, salta, peppra och lägg på ett tättslutande lock. Låt koka på svag värme knappt 30 minuter.
  3. Lägg upp fisken på fat, slå på såsen med örterna och servera med rykande het potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept