Skala och kärna ut äpplena och skär i klyftor. Lägg i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg allt i kastrullen med äpplen, tillsätt även kanelstång, socker och calvados. Låt koka tills äpplena mjuknat. Ställ att kallna.
Kardemummakräm
Blanda i hop ingredienserna i en skål och smaka av, ställ in det i kylskåpet tills servering.
Knäckflarn
Sätt på ugnen 200 grader.
Värm smöret några sekunder i mikron, blanda sen i hop alla ingredienser i en bunke.
Klicka sen ut smeten i klickar, ca 1 tsk på en plåt. Grädda i 6 minuter eller tills flarnen fått fin färg. Om du vill, toppa med lite choklad precis när de kommit ut ur ugnen.
Vid serveringen så har man äppelkompotten i botten, gärna i ett glas, på med kardemummakrämen och toppa med ett flarn.