Halstrad gös med mandelpotatis och ruccolasallad

4

Du behöver

  • 600 g fjällad gösfilé
  • 400 g mandelpotatis
  • 0,5 ask ruccolasallad
  • 1 st liten rödlök
  • 50 g bacon
  • 50 g soltorkade tomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl gräddfil
  • citronsaft
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att tvätta potatisen ren från jord och koka den försiktigt i saltat vatten, ca 20 min och låt den sedan svalna.
  2. Stycka upp fisken i 150 g-portioner och salta och peppra på båda sidor. Skär ner baconet i mindre bitar och stek det knaprigt, låt det rinna av på hushållspapper. Skär löken i "halvmånar", strimla tomaterna och plocka ruccolan ren från de grövsta stjälkarna.
  3. När potatisen har svalnat lite grann skalas den med skalkniv och delas på längden. Koka ner grädden till lagom såskonsistens, smaka av med salt, svartpeppar och lite citronsaft.
  4. Halstra gösen med skinnsidan ner i lite olivolja på hög värme. Rosta potatisen i resten av olivoljan tills den fått fin färg. Tillsätt ruccolan, tomaten, löken, baconet och salta och peppra.
  5. Lägg upp potatisen i mitten av tallrikarna, slå såsen runt och placera fisken ovanpå. Klart att servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept