Curry- och vitlökskräftor med ört- och fänkålssallad

4

Du behöver

  • 16 st färska havskräftor
  • 0,5 dl midas currysås
  • 1 dl olja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st fänkål
  • 0,5 ask rödbetsskott
  • 0,5 ask basilika
  • 0,5 knippe koriander
  • 2 st sticklökar
  • 1 st äpple
  • 2 msk olivolja
  • 500 g kokta äggnudlar
  • 1 st citron
  • 50 g smör
  • salt och svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Dela havskräftorna och plocka bort hjärnan, lägg dem på ugnsfasta fat. Salta på kräftorna. Blanda currysåsen med oljan och pressa ner vitlöksklyftan. Pensla kräftorna med currymarinaden och ställ undan så länge.
  2. Fortsätt med salladen: Plocka örterna och lägg dem i en bunke. Skiva fänkålen tunt på en mandolin och lägg i den. Skiva sticklöken tunt och skala och tärna äpplet och lägg i.
  3. Riv skalet av citronen på den fina sidan av rivjärnet och pressa den. Värm de kokta nudlarna i lite vatten, smöret, citronskalet och saften, men spara lite av saften till salladen. Kör kräftorna i ugnen på 250 grader i 5-6 minuter.
  4. Placera kräftorna på tallrikarna ovanpå varandra. Rulla ihop nudlarna till en liten rulle och placera jämte. Salta och peppra salladen och häll på citronsaften och olivoljan. Blanda runt och fördela salladen på tallrikarna. Droppa till sist över oljan som blev kvar efter kräftorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept