Sparris med senapsvinägrett och lardo

4

Du behöver

  • 12 sparrisar, topparna
  • 4 små färskpotatisar
  • 8 skivor lardo

Senapsvinägrett:

  • 2 dl rapsolja
  • 2 msk senap
  • lite vinäger efter smak
  • Aioli:
  • 2 vitlökar
  • 2 äggvitor
  • lite olivolja
  • 30 g smält smör
  • gräslök
  • kycklingbuljong
  • hyvlad parmesan
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lardo finns att köpa i de flesta butiker och är en italiensk specialitet. En bit späck/fett som man oftast skär i tunna skivor.
  2. Koka potatisen i saltat vatten.
  3. Bryt stjälken av sparrisen och skala den. Koka sparrisen i lättsaltat vatten. Bara någon minut. Ta upp sparrisen och kyl ned den.
  4. Gör vinägretten: häll senap, olja och vinäger i en skål. Rör om. Tillsätt oljan lite pö om pö under omrörning, så det inte skär sig. Salta och peppra.
  5. Skär lardon i tunna skivor med vass kniv.
  6. Gör aiolin: finhacka vitlöken och lägg i bunke. Tillsätt äggvita och mixa. Tillsätt lite olivolja pö om pö.
  7. Servera sparrisen med alla tillbehör.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept