Laxfilé med saffran och rosmarin

Laxfilé med saffran och rosmarin
Foto: TV4

Laxfilé med saffran och rosmarin

Av: Björn Rallare

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

Lätt- och snabblagad laxrätt med jul-touch. Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Servera med kokt ris och gärna en ljummen rotsakssallad gjord på kokta morötter, palsternacka med smör och vitlök (så ni får i C-vitamin så här i vintertider).

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar laxfilé, skinn- och benfri
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2,5 dl mellangrädde (eller matlagningsgrädde)
  • 1 tsk rosmarin, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg laxbitarna i en oljad ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Blanda grädde, rosmarin och saffran och häll det över laxen. Stek i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Garnera med färsk rosmarin.