Tryffelpocherad oxhögrev med rostad hokkaidopumpa och potatislök

Från Nyhetsmorgon

Oxhögrev från Nebraska pocherad i tryffeljuice och ankleverfett under tre dagar. Rostad Hokkaidopumpa, rostade pumpakärnor ugnsbakad potatislök från Linnés Råshult glaserad med märg samt en oxfond smaksatt med 25-årig balsamico traditizonale och tryffel.

21 november 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g oxhögrev
  • ½ dl tryffeljuice
  • ½ dl ankleverfett
  • 1 st stekpåse
  • ½ Hokkaidopumpa
  • 1 dl franskt lantsmör
  • 1 gul lök
  • oxmärg
  • 2 dl oxfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk rostade pumpakärnor
  • 8 skivor hyvlad Albatryffel

Gör så här

  1. Lägg ner oxen med tryffeljuice och ankleverfettet i stekpåsen och sjud sedan i kastrull i 3 dagar. Idealtemperaturen är ca 72 grader.
  2. Efter 3 dagar, ta upp och öppna upp påsen, häll ut vätskan och koka ihop den tillsammans med oxfonden till en simmig konsistens.
  3. Kyl oxköttet och skär sedan i jämna portioner, stek hårt i stekpanna med lantsmöret.
  4. Skala och skär ner pumpan i jämna storlekar, koka mjukt i vatten och mixa sedan slät i hushållsberedare med ½ dl smör.
  5. Stek löken hel i stekpanna med smör tills den är helt mjuk (Detta tar ca 2 h). Skär sedan ner i jämna storlekar och toppa med oxmärg, värm åter igen i 175 gradig ugn tills märgen har mjuknat.
  6. Värm köttet, såsen och purén, arrangera allt på tallriken. Toppa med pumpakärnor och skivad tryffel.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept