Tryffelpocherad oxhögrev med rostad hokkaidopumpa och potatislök

Från Nyhetsmorgon

Oxhögrev från Nebraska pocherad i tryffeljuice och ankleverfett under tre dagar. Rostad Hokkaidopumpa, rostade pumpakärnor ugnsbakad potatislök från Linnés Råshult glaserad med märg samt en oxfond smaksatt med 25-årig balsamico traditizonale och tryffel.

21 november 2008
4

Du behöver

  • 500 g oxhögrev
  • ½ dl tryffeljuice
  • ½ dl ankleverfett
  • 1 st stekpåse
  • ½ Hokkaidopumpa
  • 1 dl franskt lantsmör
  • 1 gul lök
  • oxmärg
  • 2 dl oxfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk rostade pumpakärnor
  • 8 skivor hyvlad Albatryffel

Gör så här

  1. Lägg ner oxen med tryffeljuice och ankleverfettet i stekpåsen och sjud sedan i kastrull i 3 dagar. Idealtemperaturen är ca 72 grader.
  2. Efter 3 dagar, ta upp och öppna upp påsen, häll ut vätskan och koka ihop den tillsammans med oxfonden till en simmig konsistens.
  3. Kyl oxköttet och skär sedan i jämna portioner, stek hårt i stekpanna med lantsmöret.
  4. Skala och skär ner pumpan i jämna storlekar, koka mjukt i vatten och mixa sedan slät i hushållsberedare med ½ dl smör.
  5. Stek löken hel i stekpanna med smör tills den är helt mjuk (Detta tar ca 2 h). Skär sedan ner i jämna storlekar och toppa med oxmärg, värm åter igen i 175 gradig ugn tills märgen har mjuknat.
  6. Värm köttet, såsen och purén, arrangera allt på tallriken. Toppa med pumpakärnor och skivad tryffel.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept