Grisbog med confiterad potatislök och signebönor

4

Du behöver

  • 800 g grisbog
  • 8 dl vitt vin
  • 1 l grisbuljong
  • tryffelhonung
  • smör
  • 2 st potatislökar
  • 3 dl ankfett
  • salt
  • 2 dl Signebönor
  • 1 st chili
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 dl kycklingbuljong
  • salt

Gör så här

  1. Bräsera bogen i vinet och buljongen i 60 h på 71 grader. Kyl, skär sedan ner i 1,5 cm tjocka skivor.
  2. Strimla löken tunt och tillaga löken tills den är mjuk i det uppvärmda ankfettet.
  3. Skär ner vitlöken och chilin, koka bönorna sedan mjuka med detta och buljong.
  4. Stek bogen krispig i smör, tillsätt några matskedar tryffelhonung och karamellisera upp bogen. Stek vaktelägget försiktigt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept