Tomatgaspacho med fryst cidervinägersenap

4

Du behöver

  • 10 st plommontomater
  • 1 st fänkål
  • 0,5 st gurka
  • 2 st röda paprikor
  • 1 st rödlök
  • sherryvinäger
  • salt
  • olivolja
  • 1 msk cidervinägersenap
  • 125 g mjölk
  • 75 g grädde
  • 1 msk crème fraiche
  • 2 st äggulor
  • salt

Gör så här

  1. Gaspacho: Skär ner alla ingredienser och mixa dem sedan i en matberedare, sila genom finmaskig sil. Smaka av med salt, olivolja och vinägern.
  2. Glass: Koka upp mjölken och grädden, slå på det på äggulan. Värm till 82 grader, låt svalna. Tillsätt senapen och crème fraichen samt enypa salt och frys i glassmaskin.
  3. Vid servering:Lägg upp lite glass i en djup tallrik och toppa sedan med soppan, servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept