Soppa på palsternacka och kärnmjölk

Från Nyhetsmorgon

Norden möter asien i en soppa på palsternacka och kärnmjölk med dill och lättvispad grädde smaksatt med frystorkad kokos.

8 april 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 st ekologiska palsternackor
  • 1 st silverlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 l kärnmjölk eller gammaldags mjölk
  • 2 kvistar dill
  • 3 dl grädde
  • 4 msk frystrokad kokos
  • 4 msk olivolja
  • havssalt
  • citron

Gör så här

  1. Soppan
    Skala och skiva palsternackan och lökarna tunt.
  2. Svetta dem tills mjuka i tjockbottnad kastrull med olivoljan.
  3. Slå på 3 deciliter vatten samt mjölken.
  4. Sjud tills mjukt.
  5. Mixa sedan i mixer tills helt slät.
  6. Sila genom finmaskig sil.
  7. Smaka av med salt och eventuellt citron.
  8. Vispa grädden mjuk, tillsätt kokos.
  9. Plocka dillen och spara till servering.
  10. Vid servering
    Värm upp soppa och mixa den luftig med en handmixer.
  11. Häll upp i sopptallrikar.
  12. Lägg i dillen och avsluta med en mastsked kokosgrädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept