Vit sparris tillagad i 5 timmar med citrongräs, lime och koriander

Från Nyhetsmorgon

Nötter och olja från pistage, citrongräs- och lime ”Thaïlandaise” samt uppsmörad steksky.

23 april 2009
Visa mer

Du behöver

  • 12 st vita stora sparrisar
  • 5 st citrongräs
  • 1 knippe färsk koriander
  • 4 st lime
  • havssalt
  • 2 msk pistageolja
  • 3 msk hackade pistagenötter
  • 2 st silverlökar
  • 100 g salt smör
  • havssalt
  • folie

Gör så här

  1. Sparris: Skala sparrisen, slå sönder 4 st citrongräs med en kastrull, skiva 3 lime tunt, hacka koriandern grovt. Lägg ihop allt i folie med 70 r smör och salt och ”bygg” ett paket. Baka i 5 timmar i 70 grader.
  2. Thaïlandaise: Skiva löken tunt och svetta den mjuk i smör tillsammans med resten av citrongräsen som är tunt skuren. Mixa i matberedare tills den är slät tillsammans med lime filéer från de restrerande 2 limen.
  3. Servera allt varmt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept