Höbakad potatislök kryddad med rålakrits

Från Nyhetsmorgon

Créme och skal på samma lök med atsinakrasse samt vinaigrette på oxtalg- och 100-årig balsam vinäger.

23 april 2009
Visa mer

Du behöver

  • 7 st lökar
  • rålakrits
  • 4 msk atsinakrasse
  • 3 msk smält oxtalg
  • 2 tsk 100-årig balsamvinäger
  • 50 g salt smör
  • havssalt

Gör så här

  1. Löken: I en ugnsfast gryta täck botten med hö, lägg sedan löken ovanpå och baka i 140 gradig ugn tills löken är mjuk. Låt svalna. Skala sedan löken och lägg tillbaka den i grytan, krydda med lakrits, salt och krassen. Stek skalet krispigt i torr stekpanna.
  2. Crème: Skiva 3 lökar tunt och svetta mjukt i stekpanna, mixa slät och smaka av.
  3. Vinaigrette: Blanda ihop talgen med vinägern och smaka av med salt.
  4. Vid servering: Värm upp löken och crémen igen och servera med vinaigretten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept