Citrongräs- och kokosglass med tomatvatten 2003, tomat och vaniljmarmelad

0h
4

Du behöver

  • 4 st plommontomater
  • 3 msk sockerlag
  • 0,5 st vaniljstång
  • 375 g plommontomater
  • 175 g strösocker
  • 25 g citronsaft
  • 125 g mjölk
  • 125 g grädde
  • 50 g socker
  • 1 st citrongräs
  • 15 g spraytorkad kokos
  • 50 g äggula

Gör så här

  1. Mixa tomaterna fint i en matberedare och ställ sedan i kylen över natten i en finmaskig sil. Tillsätt sedan sockerlagen.
  2. Tomatmarmelad: Koka allting till 103 grader och kyl.
  3. Glass: Koka upp alla ingredienser, slå sedan detta över äggen och låt dra i 20 minuter. Sila sedan genom finmaskig sil och kyl väl. Kör sedan i glassmaskin.
  4. Vid servering: Arrangera marmeladen i botten på en djup tallrik, toppa med glassen & slå tomatvattnet runt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept