Tryfferad brioche “Fattiga riddare“

Från Nyhetsmorgon

Fattiga riddare med färsk tryffel, stuvad silverlök, parmesan och 100-årig balsamvinäger.

21 november 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st skivor brioche
  • 1 st ägg
  • 2 msk balsamvinäger
  • ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 3 msk finriven parmesan
  • 1 st silverlök
  • 1 st citron
  • Några droppar 100- årig balsamvinäger
  • 2 skivor färsk tryffel
  • 1 msk svart tryffelolja
  • 2 msk smör
  • Fleur de Sél de Guérande

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på brödet. Skiva löken tunt och koka den mjuk i grädden, tillsätt rivet skal från ½ citron, den rivna parmesanen och salt.
  2. Låt lökblandningen svalna. Lägg sedan ihop den mitt i mellan de 2 skivorna brioche.
  3. Blanda ihop ägget, tryffeloljan, vinägern med mjölken och den resterande grädden. Tillsätt salt.
  4. Vänd sedan brödet i smeten stek sedan gyllenbrun i stekpanna med mycket smör.
  5. Skär upp i önskad storlek, toppa med den skivade tryffeln och avsluta med några droppar 100- årig vinäger.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept