Surdegsglass

Från Nyhetsmorgon

Nej, det här är ingen dessert - det är en läcker förrätt!

24 januari 2008
Visa mer
0h
4

Du behöver

  • 125 g mjölk
  • 125 g grädde
  • 0,25 tsk salt
  • 25 g socker
  • 20 g äggula
  • 1 g ägg
  • 25 g SURDEG
  • 15 st vargbär
  • 0,5 tsk citronsaft

Gör så här

  1. Slå citronen över bären och låt stå över natten.
  2. Koka upp alla råvaror utom äggen och bären. Slå efter uppkoket över äggen under omvispning. Kyl och kör sedan i glassmaskin.
  3. Arrangera sedan glassen i botten på en liten skål och strö över vargbären, finskuren gräslök och hackade saltrostade bönor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept