Violglass med saffransyoghurt och sötpotatispurè

Du behöver

  • 125 g mjölk
  • 125 g grädde
  • 50 g socker
  • 3 st äggulor
  • violessens
  • 0,5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 st sötpotatis
  • 0,5 st kanelstång
  • 1 st vaniljstång

Gör så här

  1. Koka upp mjölk, grädde och socker
  2. Slå över äggulorna och värm till 82 grader.
  3. Sila och tillsätt essensen.
  4. Låt svalna och kör i glassmaskin.
  5. Saffransyoghurt: Blanda samman och låt stå i kylen.
  6. Sötpotatispurè: Skala potatisen och skär i mindre bitar. Lägg potatisen med vanilj och kanel i en ”Zipp-lock bag”/en stekpåse. Lägg påsen i kokande vatten och koka tills potatisen är mjuk.
  7. Ta bort kanelen och vaniljstången och mixa potatisen slät med lite vatten.
  8. Vid servering:Lägg en klick potatispuré och klick yoghurt, toppa med en kula glass.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept