Cheeseburgare 2.0

4

Du behöver

  • 50 g äggvita
  • 10 g strösocker
  • 110 g florsocker
  • 60 g mandelpulver
  • sesamfrön
  • 100 g 70% mörkchoklad, grovt hackad
  • 75 g grädde
  • 1 tsk honung
  • 1 st liten mango
  • 16 st myntablad, stora
  • 16 st hallon
  • sockerlag

Gör så här

  1. Macaroons: Vispa äggvitan och strösockret till en maräng.
  2. Sikta ihop florsockret och mandelpulvret och vänd ner i tre omgångar i marängen.
  3. Spritsa sedan små ”bollar” på bakplåtspapper, strö hälften med lite sesamfrö. Baka i 180˚c varm ugn i ca 12 min.
  4. Mörkchokladtryffel: Koka upp grädden med honung och slå över chokladen, rör till en homogen smet. Plasta en ugnsform och stryk ut tryffeln 5mm hög, låt stelna i kylen.
  5. Stick sedan ut 8 st runda tryfflar som matchar storleken på dina Macaroons.
  6. Skala Mangon och skär 8 tunna skivor, skär dem i fyrkanter (lite större än tryffeln). Mixa resterande Mango med lite sockerlag till en puré.
  7. Mixa 8st hallon med lite sockerlag till en puré och sila.
  8. Skiva resterande hallon i tre.
  9. Strimla myntan fint.
  10. Servering: Ta en Macaroons (utan sesam). Lägg sedan ihop i tur och ordning: tryffel, mangoskiva, skivade hallon, strimlad mynta och avsluta med en Macaroons (med sesam), servera med mango- och hallonpuré.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept