Svalrökt get med spännande tillbehör

Från Nyhetsmorgon

Svalrökt get med torkad ärtpuré, ljummen rumstempererad snö från getmjölk och ostronblad.

Ett normalstort ägg väger ca 50 gram, ca 20 gram gula och 30 gram vita.

26 augusti 2010
Visa mer

Du behöver

  • 250 g ärtpuré
  • 100 g rökt get
  • 1 l getmjölk
  • 5 st myntablad
  • 50 g äggvita
  • 4 st ostronblad
  • ärtskott
  • 100 g glukos

Gör så här

  1. Get
    Skär ner getköttet i mindre bitar.
  2. Torkad ärtpuré
    Blanda 200 gram ärtpuré med 50 äggvitan.
  3. Torka i 70-gradig ugn tills krispigt.
  4. Bryt i mindre bitar.
  5. Snö
    Vispa upp mjölken tillsammans med glukosen under konstant vispning. När första bubblan kommer stäng av värmen.
  6. Låt stå.
  7. Lyft försiktigt upp skummet och torka det i 50-gradig ugn i 24 timmar.
  8. Bryt upp i små bitar.
  9. Vid servering
    Toppa ärtchipset med övriga ingredienser.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept