Gazpacho med lammfrikadeller

Gazpacho med lammfrikadeller
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 500 g tomater
  • 0,5 st gurka
  • 1 st gul eller orange paprika
  • 1 st liten färsk gul lök
  • 1 st avokado
  • 2 skivor vitt slätt bröd, behöver inte vara färskt
  • 1 dl god olivolja
  • 1 st liten vitlöksklyfta
  • Salt
  • En nypa chilipeppar
  • 500 g lammfärs
  • 0,5 st liten gul lök, mycket fint hackad
  • 1 st ägg
  • 1 nypa ströbröd
  • 1 msk crème fraiche
  • 0,5 st färsk korianderkruka
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm svartpeppar
  • Skalet från en citron. Riv bara det allra yttersta lagret, inget vitt ska med.
  • vitlök, pressad
  • 1 msk oxfond

Gör så här

  1. Gazpacho
    Gör mycket små tärningar av tomat, gurka, lök och paprika.
  2. Behövs bara lite av varje.
  3. Placera i separata skålar.
  4. Mixa tomat, gurka, paprika, avokado, lök, vitt bröd, olivolja och vitlök.
  5. Blanda vattniga grönsaker med fasta, annars blir det svårmixat.
  6. Mixa gazpachon helt slät.
  7. Det kan vara i princip omöjligt med en svag handmixer så använd helst en riktig.
  8. Salta varsamt och tillsätt en gnutta chilipeppar.
  9. Gästerna får själva förse sig med grönsakshacket vid bordet.
  10. Lammfrikadeller
    Blanda allt i bunke, forma till små köttbullar och stek i smör. (Blandar man för länge blir köttfärsen seg. Tänk också på att små köttbullar kräver högre värme i pannan för att hinna få yta innan de blivit alldeles genomstekta och torra.)
  11. Sätt frikadellerna på tandpetare så man lätt kan förse sig till förrätten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept