Hemgjord vaniljglass med björnbärssås

Hemgjord vaniljglass med björnbärssås
Foto: TV4
4

Du behöver

Glass

  • 3 st äggulor
  • 100 g strösocker
  • 5 g vaniljsocker
  • 1 st vaniljstång
  • 2 dl standardmjölk
  • 2 dl vispgrädde

Björnbärssås

  • 150 g björnbär
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • 20 st hallon, fina
  • 1 knippe myntablad

Gör så här

  1. Glass
    Vispa äggulorna, sockret och vaniljsockret tills det är luftigt.
  2. Tillsätt mjölken under omrörning.
  3. Vispa grädden ganska hårt.
  4. Rör ned de övriga ingredienserna i den vispade grädden. Se till att alla ingredienserna blandas ordentligt.
  5. Slå på glassmaskinen och häll blandningen i nedkylningsskylen, som ska brumma i ca 45 minuter. Ställ sen in det i frysen om du inte ska servera på en gång.
  6. Björnbärssås
    Plocka mogna björnbär, har du ingen buske på tomten går det bra att köpa i en bättre specialbutik.
  7. Blanda bären med socker med en gaffel i en kastrull.
  8. Värm upp och rör runt, men akta så det inte blir för smetigt. Man vill fortfarande ha tuggmotstånd i bären.
  9. Garnering
    Rulla upp tre kulor var av glassen i fina skålar.
  10. Precis innan servering slår du på såsen och toppar med några hallon och myntablad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept