Gula och röda tomater med rosenbladssallad, vaniljvinägrett och sötmandel

15 min
4
Från Nyhetsmorgon

Sallad med grillade tomater toppas med vaniljvinägrett, rostad mandel och vackra rosblad.

9 juli 2014
Visa mer
15 min
4

Du behöver

Grillade tomater

  • 4 röda tomater
  • 2 gula tomater
  • 1 msk olivolja
  • salt

Vaniljvinägrett

  • 1 vaniljstång
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 tsk rosenvatten
  • salt

Sallad och tillbehör

  • 1 dl sötmandel, skållad och skalad
  • salt
  • 2 ätliga rosor
  • 50 g rucola
  • 50 g blandad sallad
  • 125 g mozzarella

Gör så här

  1. Vaniljvinägrett
    Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Spara gärna stången till något annat. Blanda vaniljfrön, balsamvinäger och olivolja. Smaka av med rosenvatten och salt.
  2. Sallad och tillbehör
    Rosta mandlarna på en plåt i 180 graders ugnsvärme i cirka 10 minuter. Salta och hacka dem
    grovt.
  3. Plocka blombladen på rosorna. Skölj och torka rucolan och salladen med hushållspapper eller salladsslunga. Riv mozzarellan i bitar.
  4. Grillade tomater
    Dela tomaterna, torka dem torra och pensla dem med olivolja. Grilla dem på snittytan över
    kraftig glöd och under lock tills de får fin färg. Krydda med salt.
  5. Servering
    Lägg ut tomaterna på en tallrik. Ringla över vinägretten. Toppa med mozzarella i bitar,
    sallad och rosblad och strö till sist över de rostade mandlarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept