Huligantårta med banan

Huligantårta med banan
Foto: Tv4

Huligantårta med banan

Av: Björn Eriksson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

5 ingredienser

2 h 10 min

Våldsamma marängutbrott med ”koolt” mellanlägg av kondenserad mjölk.

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 2 marängbottnar
  • 1 förp kondenserad mjölk sötad
  • 5 dl vispgrädde
  • 4 bananer
  • chokladströssel

Gör så här

  1. Koka hela burken med kondenserad mjölk i en kastrull med vatten så att vattnet täcker burken precis (öppna inte burken!).
  2. Låt koka minst i två timmar. Svala en aningen innan du öppnar burken.
  3. Ta en marängbotten och lägg på ett fat, häll sedan över den kondenserade mjölken(som nu är en kola) på botten så att botten täcks. Lägg sedan det andra locket ovanpå.
  4. Vispa grädde och sprid ut som ett täcke över tårtan. Avsluta med att dekorera tårtan med skivade bananer och chokladströssel.