Fängslad carbonara

30 min
4
Fängslad carbonara
Foto: Tv4
30 min
4

Du behöver

  • 500 g färsk fettuccini
  • 4 pkt bacon
  • svartpeppar
  • salt
  • 500 g västerbottenost eller parmesanost, riven
  • 4-5 äggulor
  • en skvätt vispgrädde
  • 1 kruka färsk persilja
  • 4 råa äggulor till servering

Gör så här

  1. Skär baconen först på långsidan och sedan i småbitar på kortsidan. Sätt på en stekpanna på högsta värmen, använd ingen olja eller smör i pannan. Fräs först halva baconen (allt kommer inte få plats första gången).
  2. När de börjar få en knaprig yta, utan att vara för hårda så tar du bort dem från pannan och häller av i ett durkslag med hushållspapper så att det värsta fettet försvinner. Stek sedan resten av baconet.
  3. Koka upp en kastrull med vatten till pastan. Häll i rikligt med salt. När vattnet kokar skall pastan i. Det står på förpackningen hur länge det skall vara i, ställ en äggklocka.
  4. När pastan är klar så häller du av vattnet i ett durkslag. Allt vatten skall bort. Häll sedan tillbaka pastan i kastrullen och sedan i med den avfettade baconen.
  5. Rör sedan ned en halv förpackning grädde, riven ost och 4-5 äggulor. Sist häller du i lite svartpeppar så att det blir små svarta prickar lite överallt, men inte för tätt. Rör runt och servera sedan på 4 olika tallrikar.
  6. Toppa varje tallrik med en persiljekvist samt en äggula i ett halvt äggskal.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept