Björkrisstekt hel fläskkarré, grönsaker, rotfrukter och svamp

Björkrisstekt hel fläskkarré, grönsaker, rotfrukter och svamp
Foto: TV4

Fläskkarré i hel bit kan du ofta köpa till mycket bra pris. Den här är ugnsstekt tillsammans med björskris för fin smak.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5 kg fläskkarré med ben
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri
  • björkris
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 lagerblad
  • 5 dl köttbuljong

Till servering:

  • färsk timjan
  • smörstekta trattkantareller
  • svarta oliver

Gör så här

  1. Gnid in köttet runt om med salt och peppar. Skala och tärna lök, morot och selleri. Lägg björkriset i en långpanna tillsamman med lök, rotfrukter, timjan och lagerblad. Lägg köttet på galler i långpannan och stick en köttermometer i den tjockaste delen. Slå på lite av buljongen och spä under hela stektiden med resten.
  2. Sätt ugnen på 185°. Ställ in köttet på nedersta falsen i ugnen och låt stå till innertemperatur 85°. Låt köttet vila i 10 minuter. Sila buljongen.
  3. Lägg upp rotfrukterna och tillbehören på ett fat. Slå på buljongen och lägg på tillbehören. Skiva köttet och lägg överst före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept