Härlig sommarmat som passar lika bra på buffébordet som i portionsformar. Gör gärna en stor sats av denna goda sillrätt och förvara matjessillen i såsen upp till en vecka. Garnera med potatis och garnering vid serveringen.
Ingredienser
1 ask matjesbitar
1 salladshuvud
8 kokta färskpotatisar, små
1 knippe rädisa
1 rödlök
några dillvippor
Salladssås:
2-3 dl gräddfil
1-2 msk grovkornig svensk senap
Gör så här
Bryt de vackraste bladen av salladshuvudet och skölj dem under kallt vatten.
Klä portionskoppar invändigt med salladsbladen.
Skiva potatisen och lägg i koppen tillsammans med sillbitarna.
Strö ca 1 msk finhackad rödlök över varje.
Garnera skålen med en dillvippa och vackert skurna rädisor.
Blanda gräddfil och senap till en god sås som serveras i en skål bredvid.